Sportvoeding

Training is natuurlijk de eerste voorwaarde voor goede sportprestaties, op de voet gevolgd door een goed uitgebalanceerde voeding en voldoende vocht. Koolhydraten, vetten, eiwitten, vitamines, mineralen, spoorelementen. Voeding speelt een belangrijke rol : meer rendement uit training, beter herstel, bereiken en behoud lichaams gewicht, verminderen kans op ziekte en blessure,constant niveau in training en wedstrijden.


De algemene spelregels voor de voeding van een sporter zijn:

  • Eet volop koolhydraatrijke voedingsmiddelen (brood, aardappelen, pasta, rijst, peulvruchten, snoep en frisdrank zijn ook koolhydraatrijk (suikers), maar zijn minder wenselijk).
  • Kies de goede soorten vet (onverzadigde vetten in olie, halvarine, vis) en wees zuinig met vet.
  • Een gezonde voeding voorziet voldoende in de benodigde hoeveelheid eiwitten.
  • Eet gevarieerd.
  • Zorg voor een royale vochtinname.
  • Zorg voor een goede timing van de maaltijden b.v 2 a 3 uur voor het sporten